De nieuwe Premium Comfort klasse van KLM

May 30, 2022

Afgelopen week heeft KLM tijdens het Dutch Open 2022 de nieuwe Premium Comfort Class onder de aandacht gebracht. Een nieuwe tussenklasse met meer ruimte, luxe, keuze, comfort en privacy dan in de huidige Economy Class én tegen een voordeliger tarief dan de World Business Class van KLM.

Premium Comfort is een geheel nieuwe klasse, voorzien van nieuwe stoelen met een eigen service en catering. Afhankelijk van het type vliegtuig zijn er 21 tot 28 stoelen in de Premium Comfort-sectie. De stoelen zijn breder, je hebt meer beenruimte, een groter beeldscherm en een voetensteun. Bovendien kunnen ze verder achterover worden gezet. 

Boet Kreiken, Executive Vice President Customer Experience KLM: “Op basis van uitgebreid marktonderzoek verwachten we veel van de nieuwe Premium Comfort-klasse. Het product zal tegemoetkomen aan zowel de wensen van zakenreizigers als die van vakantiereizigers. Het versterkt KLM’s positie als wereldwijde netwerkmaatschappij met een aantrekkelijk en goed gedifferentieerd aanbod: World Business Class, Premium Comfort en Economy Class. Daarnaast bekrachtigt het de samenwerking met Delta Air Lines, Air France en Virgin Atlantic op de Noord-Atlantische routes, waar we nu op alle routes alle producten kunnen combineren.” 

Niet alleen aan boord zal de passagier deze nieuwe klasse beleven, de Premium Comfort Class-ervaring begint al op de luchthaven: meer bagagevrijheid en SkyPriority-diensten zoals voorrang bij het inchecken en instappen.

De eerste vliegtuigen die worden uitgerust met Premium Comfort zullen vanaf 1 juni op routes naar Noord-Amerika worden ingezet. De verwachting is dat vanaf eind juli 2022 Premium Comfort op steeds meer intercontinentale bestemmingen te boeken zal zijn.