Duurzaam reizen is al jaren een belangrijk onderwerp in onze samenleving en dus ook bij veel ondernemingen. Uniglobe Attent Business Travel is zich hiervan bewust. Reizen heeft helaas een negatieve invloed op het klimaat. 

 

Uniglobe Eco Label - vooraf inzicht, achteraf beter resultaat

Het afgelopen jaar hebben wij een Eco Label ontwikkeld. Hiermee kunnen we laten zien wat de minst milieubelastende manier is om van A naar B te reizen. We brengen alle opties in kaart en vervolgens laten we voor elke aanbieder zien in welke categorie hun aanbod valt. Er zijn drie categorieën: rood, oranje en groen. Ga je voor groen, dan kies je voor een meer milieuvriendelijke optie dan wanneer je kiest voor een aanbod met het oranje of rode label. 

Middels ons Eco Label kunnen we een travel policy voor duurzaam reizen opzetten bij onze klanten. Net als bij ticketprijzen en ticketvoorwaarden kunnen we jou hierin nu vooraf adviseren. Zijn jouw zakenreizen duurzaam, of toch vervuilend? Maak een afspraak om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

 

Zorgeloos CO2 compenseren  

Wij merken dat onze klanten de behoefte hebben om duurzaam te reizen, CO2 te compenseren, te weten naar welk project dit geld toegaat en dat ze dit eenvoudig willen regelen. Daarom zijn wij (Uniglobe Travel) de samenwerking aangegaan met Climate Neutral Group (CNG). Ons doel is om enerzijds duurzame bewustwording te creëren bij onze klanten én hun de mogelijkheid te bieden hun CO2-uitstoot daadwerkelijk te compenseren. Zo maken we samen de impact van het reizen een stukje kleiner. Als je besluit om de CO2 uitstoot via Uniglobe Attent Business Travel te compenseren, dan ontvang je ter verantwoording ieder jaar een CNG certificaat. 

Projecten 2022 

Dit jaar is er gekozen voor een mix van projecten in verschillende landen, te weten:

Cookstove projecten in Afrika en Azië. Deze cookstoves helpen om ontbossing te bestrijden, de hoeveelheid broeikasgasemissies in de atmosfeer te verminderen en de gezondheid van mensen te verbeteren. Met hun slimme ontwerp gebruiken de cookstoves 40-60% minder hout en produceren ze minder rook. Door te investeren in de lokale productie en distributie van schonere, kostenefficiënte huishoudelijke cookstoves, dragen alle projecten meetbaar bij aan verschillende Sustainable Development Goals en zijn ze Gold Standard gecertificeerd.

Bosprojecten over de hele wereld. Met als doel: bescherming (conservation), herstel (reforestation) en aanplanting (afforestation). De projecten zijn getoetst aan de VCS-standaard en werken met ‘Improved Forestry Management’-systemen. Naast een vitale investering in de natuur, werken de projecten samen met lokale gemeenschappen. Ze zorgen voor werkgelegenheid en onderwijs. Zo worden er boomkwekerijen opgezet en vaak wordt er ook infrastructuur aangelegd waardoor ze bijdragen aan verschillende Sustainable Development Goals. 

Hernieuwbare energieprojecten. Zoals kleinschalige wind-, waterkracht- en zonne-energie projecten. De projecten geven mensen in plattelandsgemeenschappen toegang tot schone energie. Op die manier kan de lokale bevolking het koken op open vuur en verlichting op kerosine vervangen. Naast het verminderen van CO2-uitstoot verbeteren de projecten de energiezekerheid van mensen, stimuleren ze de lokale infrastructuur en creëren ze banen. 

 

 

 

 

 

Whitepaper Duurzaam op reis   

Indien je deze wenst te ontvangen, vragen wij je onderstaand formulier in te vullen en te verzenden. Heb je een vraag of wens je een kosteloos informatief gesprek? Neem dan gerust contact met ons op.