Informatie over zakenreizen en COVID-19

De reisrestricties en maatregelen van landen over de hele wereld veranderen voortdurend. Ook vliegmaatschappijen en luchthavens passen hun beleid als gevolg hiervan steeds aan. Gaat u op reis, dan is het belangrijk dat u goed voorbereid bent. Wij helpen u graag bij het boeken van uw complete reizen en het verstrekken van informatie, maar zijn ook afhankelijk van de informatie van autoriteiten en vliegmaatschappijen. Daarom adviseren wij u tot op de dag van vertrek te controleren aan welke eisen u dient te voldoen, en de meest recente informatie na te lezen; u bent hier als reiziger zelf verantwoordelijk voor.

De Nederlandse overheid kent landen een kleurcode toe. Deze geven een indicatie van de veiligheids- en gezondheidsrisico’s en de coronamaatregelen in een bepaald land of gebied. Het advies in Nederland luidt: ga alleen op reis naar landen met een groen of geel reisadvies. Lees hier wat de kleurcodes inhouden en hier welke landen welke kleurcodes hebben.

Op de pagina  Nederlandwereldwijd.nl van het Ministerie van Buitenlandse zaken vindt u de meest recente informatie over reizen en reisadviezen.

Een internationale pagina met actuele informatie over alle landen in de hele wereld is IATA Travel Centre

De Reisapp vvan het Ministerie van Buitenlandse zaken geeft u ook tijdens uw reis altijd de meest actuele reisinformatie.

Vliegmaatschappijen gaan ieder op hun eigen manier om met de regels en voorschriften rondom Covid-19 en deze wijzigen regelmatig. Sommige buitenlandse airlines bieden een gratis sneltest aan op de luchthaven van vertrek, andere eisen een medisch mondmasker aan boord van hun vluchten. Controleer daarom de website van de betreffende vliegmaatschappij voor de meest recente informatie. Informeert u zichzelf ook over de regels die gelden op het vliegveld van bestemming, via de website van de betreffende luchthaven.

Eisen en maatregelen rondom reizen
Op de website van het RIVM kunt u terecht voor allerhande informatie over COVID-19

Gezondheidsverklaring
Iedere reiziger van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegt, is verplicht een gezondheidsverklaring bij zich te hebben. Dit geldt zowel voor de heen- als de terugreis. Heeft u deze niet, dan mag de vliegmaatschappij u weigeren aan boord. U kunt de Gezondheidsverklaring hier downloaden. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, kunt u de gezondheidsverklaring invullen bij het online inchecken vanaf 24 uur voor vertrek.

Negatieve Covid testuitslag
Op Nederlandwereldwijd.nl kunt u nalezen of u een negatieve Covid testuitslag nodig heeft om te reizen naar uw bestemming. Tot 1 oktober 2021 kunt u zich gratis laten testen bij aangesloten testlocaties. U vindt alle informatie hierover op Testenvoorjereis.nl

Met behulp van de CoronaCheck oftewel het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) kunt u bewijzen dat u een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs heeft of dat u bent hersteld van corona. U vindt alle informatie hierover op CoronaCheck.

U kunt ook terecht bij 1 van de volgende instanties:

spoedteststraat.nl (spoed PCR Test & Antigeen Sneltest)

www.snelgetest.nu (uitslag & reiscertificaat binnen 24 uur)

www.coronalab.eu 

klmhealthservices.com 

Dient u in het buitenland, voor terugkeer naar Nederland, een PCR- of sneltest te laten doen, dan vindt u hier testlocaties in het buitenland

Quarantaine
Vanaf 4 september geldt een quarantaineplicht voor reizigers uit een gebied met een zeer hoog risico. Is dat bij u het geval, controleer dan de Quarantaine Reischeck en download de quarantaineverklaring die u in uw bezit moet hebben.

Coronaregels op Schiphol
Wilt u weten met welke coronamaatregelen u op Schiphol rekening moet houden, bezoek dan Schiphol – Welcome back 

Op Schiphol en bij alle vliegmaatschappijen aan boord bent u verplicht een mondkapje te dragen. U dient dit zelf mee te brengen. Sommige maatschappijen stellen strengere eisen aan het type mondkapje dat u dient te dragen. Check daarom vooraf de website van de vliegmaatschappij waarmee u reist of bel ons voor de laatste informatie.

Op Schiphol staat op verschillende plaatsen desinfecterende handgel. Wilt u dit zelf ook meenemen, dan mag er maximaal 100 ML in uw handbagage. Kijk hier wat u verder mee mag nemen in uw handbagage

In uw ruimbagage mag u vrijwel alles meenemen, behalve de items die vermeld staan op de Lijst met verboden voorwerpen.

Voor informatie over hoe het er op de luchthaven van uw bestemming aan toe gaat, kunt u het beste kijken op de website van de betreffende luchthaven.

Om altijd van het laatste nieuws en de juiste informatie op de hoogte te zijn, verwijzen wij u naar de website van de vliegmaatschappij waarmee u op reis gaat. U kunt natuurlijk ook altijd contact met onze travel consultants opnemen, wij helpen u graag.